Jak chytat ryby v zimě? Kompletní průvodce rybařením ve studeném počasí

rybolov-v-zime_(1)

Když se teploty sníží a voda zamrzne, mnoho rybářů se stahuje do tepla svých domovů. Ale pro ty odvážné, kteří hledají novou výzvu, je rybaření v zimě skvělým způsobem, jak zažít rybolov zcela novým způsobem. Pokud jste připraveni vyzkoušet zimní rybaření, tento průvodce je právě pro vás.

Vhodné podmínky

Zima může být krutá a nevypočitatelná, ale pro rybaření v zimě je důležité mít správné podmínky. Nejdůležitějším faktorem je stabilní ledová pokrývka. Minimálně 10 cm je bezpečná tloušťka pro jednotlivce a pro větší skupiny rybářů by měla být tloušťka ledu alespoň 20 cm. Dále je důležité sledovat počasí, aby bylo chladné a stabilní, s omezeným sněhovým pokryvem pro lepší viditelnost.

Náčiní

Pokud jde o zimní rybaření, vybavení hraje klíčovou roli. Na vrcholu seznamu je bruska na led nebo vrták, nástroj, který vám umožní vytvořit otvor v ledové pokrývce. Pokud jde o pruty, doporučujeme teleskopický prut určený pro ledové rybaření. Vlasec by měl být odolný proti mrazu a nezapomeňte na teplé a voděodolné oblečení, abyste zůstali v teple a suchu.

Jaké ryby se dají v zimě chytit?

I když může být zima, řada ryb je stále aktivní a připravena k lovu. Candát obecný, okoun říční, štika, pstruh duhový a plotice jsou jen některé z ryb, které můžete očekávat, že chytíte během těchto chladnějších měsíců. Samozřejmě můžete chytit i parmy.

Kde se dá v zimě chytat?

Zimní rybaření je obvykle nejlepší na klidných vodních plochách. Jezera a rybníky s hlubokou vodou jsou ideální. Pomalé řeky bez silných proudů také nabízejí skvělé možnosti pro zimní rybaření.

Taktika lovu

Během zimních měsíců ryby často hledají hlubší vody, kde je teplota stabilní. Proto je důležité zaměřit se na hlubší oblasti. Navíc, vzhledem k tomu, že ryby jsou méně aktivní v chladnějším počasí, je klíčové prezentovat nástrahu pomalu a trpělivě.

Nástrahy a krmení

Mražení červy a larvy jsou top nástrahou pro zimní rybaření. Tyto nástrahy jsou oblíbené mezi mnoha druhy ryb. Dále také umělí červi, těsto na pstruhy, malé gumové nástrahy a živé nástražní rybičky jsou také vhodné, protože v zimě ryby často preferují menší potravu. Pro ty, kteří chtějí rozšířit své možnosti, mohou být pelety a granule skvělým doplňkem.

Zimní rybaření může být náročné, ale také nesmírně odměňující. Je to způsob, jak zažít rybolov z nové perspektivy a přidat trochu vzrušení do těch dlouhých zimních měsíců. S přípravou, trpělivostí a správným vybavením můžete zažít úžasný zážitek a možná dokonce chytit tu velkou trofej, po které tak toužíte.

×

Splátková kalkulačka ESSOX